Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

30.08.2023

Мистецтво зцілює

Кожен із нас у своєму житті стикається з різноманітними проблемами, які можуть викликати різні негативні почуття - роздратування, страх, занепокоєння, нерозуміння, сумнівн, образу чи злість. 3 такими ситуаціями у когось виходить впоратися самостійно, а комусь може знадобитися допомога.

 

Більшості людей легше висловити свої думки чи внутрішні переживання у таких формах, наприклад у вигляді малюнка. Тому одним із найбільш комфортних і захоплюючих напрямів у психології, за для корекції емоційного стану, вважається арт-терапія. Арт-терапія - це змішана область терапевтичної практики, яка поєднує в собі мистецтво і психологію, використовуючи творчий процес, художні техніки , щоб допомогти людям розвинути самосвідомість, досліджувати емоції та вирішити конфлікт або травму.

 

Психолог Медичного реабілітаційного центру МВС України "Кремінці" Леся Попович для військових, що проходять в нас реабілітацію та приймали участь у бойових діях проводить різноманітні види арт-терапії.

 

"Особливо приємно спостерігати за емоціями військових, настрій та психологічний стан яких за час малювання кардинально змінюється. Вони посміхаються, жартують, розкриваються по-новому. Це справжня магія" - ділиться своїми враженнями Леся Павлівна після проведених сеансів арт-терапії з військовими.

 

"Малювання – це певний вид релаксу, коли відключаються всі думки і відбувається повне занурення у творчий процес. Арт-терапія – важлива частина комплексної психологічної реабілітації та ефективної адаптації військових до цивільного життя за межами зони бойових дій. Мистецтво зцілює, покращує психоемоційний стан", - додає психолог.

(с) 2024

Запис до лікаря