Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

07.11.2023

Розширюємо рамки проєкту «Гірська-терапія»

Продовжуючи проєкт «Гірська терапія». Започатковуємо співпрацю на постійній основі з етно-парком «Гуцул ленд».

 

Психолог Медичного реабілітаційного центру МВС України «Кремінці» Леся Попович разом із Захисниками, які приймали участь у російсько-українській війні та проходять реабілітацію в нашому Центрі після отриманих різноманітних поранень відвідали етно-парк «Гуцул ленд», який знаходиться на території гірськолижного курорту Буковель.

 

Під час даної поїздки наші військові побували в дерев’яній хаті, якій понад 160 років, спробували змолоти борошно із пшениці на жорнах, заграли на цимбалах, дивились як виготовляються сирні коники, оглянули експонати, яким понад 100 років. Відвідали контактний зоопарк, де живуть у природніх умовах свійські, екзотичні, дикі тварини та птахи. Мали можливість зі своїх рук погодувати чудових бурських і валійських кіз, шотландського бичка, овечок бордер леслер та диких козуль і муфлонів. На майстер-класах ознайомились та навчились народним ремеслам і технікам, які є популярними, та які вже є на межі зникнення. Побували галереї «Скриня», а також у клубі  карпатського кіно, де демонструвались кращі фільми відзняті в Карпатах.

 

Завдяки зоотерапії – напрямку використання у лікувальній практиці взаємозв’язку людини з тваринами наші Захисники абстрагувалися від подій сьогодення та скомунікували із внутрішнім «Я» у ході спостереження та тактильному контакту з тваринами.

 

Крім фізичного зміцнення та задоволення, наші Захисники отримали не лише заряд позитивних емоцій та вражень, але й навчилися переосмислювати базові відчуття, відчувати та розрізняти відтінки свого его.

(с) 2024

Запис до лікаря