Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

19.07.2023

"Гірська терапія"

   Стрес є важливою частиною життя кожної людини. Він допомагає мобілізувати фізичні та психічні ресурси за для подолання викликів, які постають на нашому життєвому шляху. Ми маємо стрес у кожному дні й він не приносить нам шкоди, допоки його сила та тривалість не виходить за індивідуальні межі витримувати стрес.

  Як кажуть, військовослужбовці з посттравматичним стресовим розладом – це люди, поранені в душу. І ця «рана» може нагадувати про себе .Звичайно, насамперед військовослужбовцю мають допомогти члени його сім’ї, які мають ставитися до нього з увагою, розумінням. 

  Більшість наших захисників мотивовані. Вони знають, заради чого воюють – захищають свою землю, свій дім, своїх рідних і близьких. Що краще військовослужбовець підготовлений до виконання поставлених перед ним завдань, то менший вплив стресу відчуватиме. І навпаки: якщо людина не вишколена, не проінформована, то малюватиме у своїй голові страшні картини. Тому взаємодія командира, психолога, сім’ї дуже важлива в цій ситуації .

  Так, є різні правила, методи виходу зі стресу під час чи після бойових дій, але кожна людина неповторна. Всі люди різні і в екстремальних умовах діють абсолютно по-різному.
  Враховуючи всі ці чинники команда  Медичного реабілітаційного центру МВС України "Кремінці" разом з психологом Лесею Попович влаштували нашим захисникам поїздку на «Полонину перці», що розташована в селі Яблуниця Івано-Франківської області,  що знаходиться на висоті 1000 метрів над рівнем моря. Метою поїздки було проведення "Гірської терапії".
   "Гірська терапія" – проєкт, мета його – психологічна та фізична реабілітація військовослужбовція через гірсько-пішоходні походи, зацікавлення учасників до подальших занять фізкультурою та спортом. Також наші захисники мали змогу побувати у гуцульському парку розваг, своєрідному музеї карпатського колориту, та арт-об’єкті, побувати у справжній карпатській кузні, та спробували себе в ролі коваля, взяли участь у майстер-класі «Лялька-мотанка», відчути себе  у ролі музикантів, спробували пограти на різноманітних гуцульських інструментах.

(с) 2024

Запис до лікаря