Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

11.09.2023

Продовжуємо проєкт «Гірська терапія»

В рамках проєкту «Гірська терапія» разом з психологом Медичного реабілітаційного центру МВС України «Кремінці» Лесею Попович та Захисниками, які приймали участь у російсько-українській війні та проходять реабілітацію в нашому Центрі після отриманих різноманітних поранень нещодавно було організовано чергову поїздку на «Полонину перці», що розташована в селі Яблуниця Івано-Франківської області,  на висоті 1000 м.

 

Під час даної поїздки наші Захисники мали змогу відчути себе справжніми музикантами – пограти на різноманітних старовинних гуцульських музичних інструментах, а ще взяли участь у майстер-класах з різьбярства, гончарства, ковальства, побували у «Хаті мольфара», а також вивчили чимало гуцульських слів.

 

Крім фізичного зміцнення та задоволення, наші Захисники отримали не лише заряд позитивних емоцій та вражень, а і всебічну фахову допомогу від психолога Медичного реабілітаційного центру МВС України «Кремінці». У ході випробувань учасники наново вчилися працювати у групі, перерозподіляти відповідальність, переосмислювати базові відчуття, відчувати та розрізняти відтінки емоцій. Все це у подальшому дозволяє нівелювати наслідки психотравм і забути пережитий негатив, поглянути на життя по-новому, реінтегруватися в суспільство і, зрештою, з дещо меншими труднощами повернутися до нормального мирного життя.

 

«Гірська терапія» – проєкт, мета його – психологічна та фізична реабілітація військовослужбовція через гірсько-пішоходні походи, зацікавлення учасників до подальших занять фізкультурою та спортом.

 

(с) 2024

Запис до лікаря